Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

ErikMiesNZ

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Erik en mies via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 09-06-2014 Fiji, surf poster ... (3)
  • 07-06-2014 Laatste verhaal, ... (7)
  • 01-06-2014 Flappie, Cape ... (4)
  • 29-05-2014 Klussen, Koning ... (1)
  • 29-05-2014 Kiwi's geluk en ... (1)

Statistieken

Dit dagboek is 21340 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

a A

The Milkyway

The Milkyway
​
Na een paar dagen te hebben doorgebracht langs de Rakaia- en Rangitoto river, vertrokken we naar Lake Tekapo. Een mooi azuur blauw meer welke is ontstaan uit gletsjers van de laatste ijstijd. Leuke bezienswaardigheden waren the good shepard Church en een brons collie monument als eerbetoon aan de Collie hond. Het weer was nog steeds strakblauw, maar de temperatuur bij het meer was niet al te hoog.
​
Maar dit gebied stond niet alleen bekend vanwege zijn kneuterige kerkje en merino wol. We waren namelijk in het Dark night reserve, in eerste instantie zei ons dit ook vrij weinig. Dit gebied blijkt 's avonds heel donker te zijn. Het gebied is zo donker dat het is uitgeroepen tot golden dark night reserve! 70% van alle nachten zijn geheel helder en licht vervuiling is nihil. Zo werd verteld dat het stadje Tekapo gezamelijk minder licht produceerd dan 1 paar koplampen van een auto. Oftewel het is hier goed donker 's nachts, lekker boeiend zou je zeggen...
​
Daar dachten wat universiteiten van Japan en Nieuw Zeeland anders over! Zij hebben namelijk op een berg (mt John) aan het meer, een enorm space Observatory centrum gebouwd. Waar een mega telecoop is gebouwd van 8 m hoog met een lens diameter van 1,8m. Want wanneer het hier donker is, kun je ons gehele melkwegstelsel zien! En door de telescoop nog ontelbaar andere stelsels, sterren en planeten! En wat bleek we mochten er 's nachts een excursie doen :) we hebben de hele nacht naar hemellichamen, planeten, kleurijke nebula's en globular clusters gestaard (google die laatste maar).
​
Echt geweldig mooi. Helaas is onze camera niet capabel om het licht van de sterren te absorberen, zelfs niet met een sluitertijd van 30 seconden. Maar we hebben wat foto's gebruikt van het earth and sky centre. Heel indrukwekkend!
​
Verder was het overdag ook de moeite waard omdat die gebied 360 graden omringt wordt door gebergte. Plus dat een groot gebied gebruikt werd in de lord of the rings voor het landschap van Rohan en als decor voor de eindstrijd om Gondor. We hebben hier een paar mooie wandelingen gemaakt.
Xxx
Erik en mies
​www.flickr.com/photos/earthandsky/sets 23 february de groepsfoto

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (2)

27 februari 2014 08:39 | Door: Cocky

Waanzinnig mooi! Kan me voorstellen hoe nietig jullie jezelf gevoeld moeten hebben bij het kijken naar de sterren!
Gauw naar het volgende verslag
xxx

27 februari 2014 10:37 | Door: mama en papa

Heel bijzonder lijkt me dat, het westland is altijd oranje gekleurd.